20 Nisan 2012 Cuma

Mutlu aile olmanın sırrı konuşmaktan geçiyor



Konuşamayan, birbirlerine şefkat, ilgi ve beğenilerini sunamayan çiftlerde cinsellik de son derece sorunlu ve sağlıksız oluyor. Oysa bu, aile saadetinin olmazsa olmazlarının başında geliyor.
Uzunca bir süredir Ülke TV’de pazar akşamları ‘Mutlu Aile’ isimli programı idare eden üroloji uzmanı Prof. Dr. İhsan Karaman’ın, bu programa katılan uzmanların da katkılarıyla oluşturduğu ‘Cinsel Sağlıktan Mutlu Aileye’ kitabı nesil yayınlarından çıktı. Kitapta cinsel hayat, cinsellikle ilgili mitler, hurafeler, yanlışlar, bilinmesi gereken doğrular, cinsel sağlıkla ilgili bozukluklar ve çözüm önerileri ayrıntılı şekilde ele alınmış. Prof. Karaman’ın ‘mutlu aile’ kavramıyla sağlıklı cinselliği bir arada zikretmesi son derece önemli. Çünkü aile saadetinin olmazsa olmazlarından biri cinsellik.
Komplekslerinizden kurtulun
Konuşamayan, birbirlerine şefkat, ilgi ve beğenilerini sunamayan, paylaşamayan, birbirlerine yönelemeyen, ortak alan yaratamayan, problemleri beraberce çözme noktasında sıkıntılar yaşayan eşlerde cinsellik de son derece sorunlu ve sağlıksız oluyor. Çiftler evliliklerinde bir problem olup olmadığını cinsel hayatlarına bakarak tahmin edebilirler. Cinsellik onlara çok şeyi anlatacaktır. Sağlıklı hayat ilişkiyi, sağlıklı bir ilişki de cinselliği besler. İkisi de birbirinin göstergesi niteliğindedir.
Evet, iyi bir iletişim mutlu olmak için birinci kural. Ancak  cinsellikle beslenmediği zaman işe yaramamaktadır. Eğer cinselliği sağlıksız hale getiren ilişki harici unsurlar varsa bunları bilmek ve gidermeye çalışmak son derece önemlidir. Bazı çiftlerin bu sorunlarla yüzleşmekten korktukları için cinsellikten kaçındıklarını ve eşlerinin cinsel yaklaşımlarına bahane oluşturduklarını görüyoruz. Her kadın ve erkeğin hayatının bir döneminde mutlaka bir cinsel sorunla karşı karşıya kalabileceğini, bunun çözümünün paylaşmaktan ve uzmana başvurmaktan geçtiğini bilmek gerekir.

Adnan Coban

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder