15 Nisan 2012 Pazar

Cinsellik Neden Dikkat Çekiyor?



Okuyucularımızdan biri “ Ben de bir site kurarsam cinsellikle ilgili yazılar koyacağım. Çünkü çok fazla rant getiriyor. İnsanlar daha fazla okuyup, daha fazla yorum yapıyorlar. Hatta bir zamanlar Ali Rıza Demircan hoca medyatik oldu. Yazdığı kitapla meşhur olup köşeyi döndü.” Şeklinde bir yorum yazmıştı.

Cinsel dürtüler yaratılışla birlikte gelen en şiddetli ihtiyaç duyulan dürtülerden biri. Biz hekimler tatmin edici, sevgi ile bütünleşmiş bir cinsel yaşamın sağlığa olumlu katkılarından söz ediyoruz. Lakin günümüzde ipin ucu kaçmış vaziyette görünüyor. Yani cinsellik ifratla tefrit arasında yaşanıp ya da yaşanmayıp ömür karı koca arasındaki huzursuzluklarla hızla tükenip gidiyor.

Cinsellikle ilgili yazarken ve konuşurken imanlı insanlar olarak duyarlı olmamız gereken bazı hususlar var.

• Okuyucu ve dinleyicilerimiz arasında bekar gençlerimizin de olduğunu unutmadan kışkırtıcı kelime ve resimlerden uzak durmak.

• Kadın ve erkeği rencide etmeden, her iki müminin ihtiyaçları ve yaratılış vasıfları gözetilerek bilgi aktarmak.

• Elimizden geldiğince adil olmak. Yani erkeklerin cinsel arzuları sınırsız tatmin olsun diye kadınları seks kölesi haline getirmemek.

• Tıb, biyoloji, fizyolojiye aykırı yanlış bilgiler sunmamak.

• Fantezi adı altında batı cinselliğinin dayatmış olduğu sapkın eylemleri hoş görmemek, aldığımız kaynakları ve eğitimleri çok ince bir şekilde değerlendirmek, sentezlemek ondan sonra Allah’a hakkıyla kul olmaya gayret sarf eden din kardeşlerimize anlayacakları şekilde aktarmak.

• Cahil insanların eleştirilerine sabretmek

• İslam dininin, Yüce Yaratıcımızın emir ve yasaklarına gönülden teslim olmak.

Ali Rıza Demircan hoca sıradan bir hoca denmiş. Peygamberimize de bizim gibi sıradan bir insan dememişler miydi? A.R.Demircan hoca hem laik kesim hem de İslami kesim tarafından cezalandırılmıştı. Bu yolda hapis yatmıştı. Sonunu düşünen kahraman olamaz diye bir söz vardır.

Para meselesine gelince en ağır imtihanlarımızdan biridir parayı çok sevmek ve doyasıya harcamak. Bizler herhangi bir ilim ehlinin para kazanıp kazanmadığını ya da kazandığı parayı nasıl tükettiğinin hesabını yapabilecek konumda değiliz. Bu bizim haddimize de düşmez. Biz müminler birbirimize karşı daima hüsnü zan içerisinde bulunmalıyız.

Bu site, kendi sitem ya da başka bir İslami içerikli site mesuliyetlerinin idrakinde olarak halis bir kalple zaman ve emek harcayarak din kardeşlerimize bir şeyler aktarmaya çalışıyorsak bunun mükafatını mutlaka Hak katında buluruz. Dünyevi hırslarımız ağır basarak hareket ediyorsak zaten Ahirete de hiçbir kazancımız kalmaz. Rabbim cümlemize ihlaslı ameller nasip etsin.

Ortalık yanlış ve kışkırtıcı içerikli kaynak ve hatta hekim sitelerinden geçilmez iken bazı mümin /mümine ilim ehlinin cinsellik gibi suistimal edilebilecek, kolayca suizanda bulunabilecek ve hatta dışlanabileceğiniz, suçlanabileceğiniz bir konu hakkında yazabilmesi kuşkusuz cesaret ve samimiyet gerektirmektedir. Allah Teala bizleri utandırmasın ve ilmimizi hayırlara tebdil eylesin.

Değerli okuyucular;

Cinsellikle ilgili bilgi alırken bazı hususlara dikkat etmelisiniz.

• İster kadın ister erkek olun aldığınız bilginin evlilik hayatınıza olumlu katkı sağlamasına hizmet edecek olması asıl amacınız olsun. Yani “ ben bu bilgi ile karımı nasıl kullanırım ben bu bilgi ile kocamı nasıl sıkıştırırım şeklinde bencilce düşünmek yerine ben bu bilgi ile kocamı/karımı nasıl mutlu edebilirim, ben bu bilgi ile kendimi, eşimi, çocuklarımı cinsel haramlardan nasıl koruyabilirim ben bu bilgi ile evlenecek gençlerimize nasıl yardımcı olabilirim? diye düşünmeliyiz.

• Cinsel bilgi veren kitapların yazarları, sunum kişilerin eğitim seviyeleri, İslami kimliklerini mutlaka araştırmalı, hedeflerini, dünya görüşlerini olumlu hissettiğiniz takdirde ondan istifade etmeye bakmalısınız.

• İslami camiada bu şekilde gayretli insan sayısı çok az. Hele kadınsanız ilminizle sizi boğmaya kalkan kesimlerle mücadele etmek durumunda kalabiliyorsunuz. Sizlerin duaları, güzel mailleri bize pozitif enerji veriyor umut ve cesaretimiz artıyor. Duygularınızı, sevinçlerinizi lütfen yazın.

• Ruhumuzu kirleten, mümin gönlümüze acı çektiren resim, dizi, film, kitap vs. gördüğünüzde tavrınızı net belli edin. Tıpkı Hz. İbrahim ateşe atılırken küçücük kuşun gagasında su taşıması gibi safınızı netleştirin. Bu iğrenç neşriyata imza atan kuruluşlara, kişilere yanlışlarını bildirmelisiniz. Nehyianil münker yapmadığımız takdirde hepimiz sorumlu oluruz.

• Cinselliği basit bir nefs tatmini olarak görmenin ötesinde bir ibadet şuuru ile konuya yaklaşmak; eşimizi de bize de sevap kazandıran, günahlardan koruyan bir nimet olarak telakki etmek gerekmektedir.

• Cinsellik bayağılaşan, uluorta laubali bir şekilde konuşulan, iğrenç fıkralara mevzubahis olan, özel sırların ifşa edildiği bir konu olmamalıdır. İlim öğrenmek ulvi bir gayrettir lakin ilmi ayağa düşürmek, argo kelimelerle tiksindirici boyuta getirmek büyük bir gaflet ve hata olur.

• Cinsel dürtüler şeytanın fitnelerini yaymada hiç zorlanmadan kullandığı bir saha. Bir de hayvandan aşağı seviyeye düşmüş bazı varlıkların (insan diyemiyorum) sayısının hızla artması mümin genç nesli, kadınları hatta olgun erkekleri bile tuzağa düşürecek boyuta gelmiştir. Bu nedenle cinsel konulardaki uyarı yazılarını da takip etmeli ve birbirimize iletmeliyiz.

• Asla benim nefsime, benim karı/kocama, benim evlatlarıma zarar gelmez düşüncesi ile rahat davranmamalı daima Rabbimizin koyduğu hudutlara riayet etmeliyiz.

• Cinsel konularda ilim öğrenmeye niyetlendiğimizde de kalbimizden geçen niyet Allah rızasını gözetmek, sadaka sevabı almak, evliliğimizi sağlam temele inşa etmek, pak nesil yetiştirmek ve haramlardan korunup Allah’a güzel kul olmak olursa öğrenilen ilim daha faydalı ve kalıcı olacaktır.

• Konuya mümin kimliğimizle bakarsak sanırım eşimizin nefsini kendi nefsi arzularımızdan önce düşünür ve şahsi fedakarlıklardan kaçınmaz isek hep bana hep bana demez isek daha mutlu oluruz. Kocasını umursamayan kadının kalbinden geçeni de Allah biliyor karısını seks makinesi haline getirmeye çalışan ‘senle nikahlandım ben ne istersem yapmak zorundasın! emrivakileri ile yaklaşan kocanın zulme dönüşen cinsel isteklerini de Allah Teala görüyor. Sanki karıkoca arasında kul hakkı olmazmış gibi ne de ihmalkar ve gamsız hareket ediyoruz. Oysa birbirimize merhametle, sevgi ve dünya nimetleri içerisinde en değerlisi eşimiz olduğu şuuru ile yaklaşmış olsa idik cinsel hayatımızda tatmin edici olur asla yeni yeni arayışlar içerisine girmez ve böylelikle de daha az hata yapmış oluruz.

• Bilmediğiniz şeylerin arkasına düşmeyiniz! emri gereği gözümüzün gördüğü her görüntüyü merak edip uygulamaya koymamak büyük bir maharettir. Bunu özellikle erkek din kardeşlerim için söylüyorum. Gözlerimizin negatif içeriklerden korunması büyük bir nefs imtihanı halini almıştır. Allah bekar gençlerimize yardım etsin, evli kardeşlerimizin hanımlarına da duyarlılık bahşetsin.

• Bana yazılarım ya da kitaplarımdan dolayı kızan hanım kardeşlerim de varmış. Ey ablalar, bacılar bilmelisiniz ki ben çok acı verici olaylara şahit oluyorum ve sizleri bir hekim olarak ince düşünmeye, kocalarınızın hakları konusunda insaflı olmaya, onları tanımaya ve yardımcı olmaya davet ediyorum. Bu devirde kadınların desteği olmadan erkeklerin ayakta dik durması pek değil hiç mümkün görünmüyor. Bu nedenle kadınlarımız Allah’ın kendilerine bahşettiği cinsel potansiyeli hem kendilerini hem de kocalarını korumak ve mutlu etmek için kullanmalıdırlar. Kocaları mutsuz etmek, zina korkusunu onların aleyhinde kullanmak çok büyük bir vebaldir. Kul hakkından tir tir titremeliyiz.

Allah’a emanet olunuz.

11.4. 2012- Konya

Opr.Dr. Ünzile Girişgin

Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı

www.unzilegirişgin.com

ugirisgin@hotmail.com

0 506 532 49 09 ( mesajlarınız için )

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder